Matcha je druh mletého japonského zeleného čaje (Camellia sinensis), odrůdy Tencha. K výrobě se využívá technika zastínění rostlin bambusovými rohožemi, která během růstu…
Znáte všechny zdravotní účinky čajů?
Čaj je druhým nejrozšířenějším nápojem na světě, první zmínky o jeho pití pochází již z období cca 2 700 let před naším letopočtem. Rozdělujeme ho do čtyř…
I člověk, který se snaží stravovat zdravě, může udělat dietní chybu nebo se přejíst dobrým jídlem. Pocity těžkosti a nadýmání po jídle, nepříjemné pocity v oblasti…
Obiloviny mají ve výživě člověka zásadní postavení. Jedná se o nejstarší pěstované plodiny v dějinách lidstva. První zmínky pochází již z mladší doby kamenné. V současné…
Jak mohou lidské zdraví ovlivnit včelí produkty, například propolis, pyl, med nebo mateří kašička, jejichž využívání v přírodním a dobovém léčitelství má…
Bylinky vhodné a nevhodné v těhotenství
Těhotenství je velice významným obdobím v ženském životě. Existuje skupina žen, která případné nevolnosti, bolesti a jiné potíže léčí alternativní cestou – bylinami. V těhotenství…
Fermentované (kvašené) produkty zaznamenávají v poslední letech opět nárůst pozornosti. Kvašení je prastará technika, kdy se organické látky, zejména sacharidy, přeměňují za účasti mikroorganismů a jejich…
Aloe vera, rostlina známá také jako aloe pravá, je vytrvalý sukulent dorůstající do výšky až 80 centimetrů. Stálezelené listy aloe se vyznačují silnou dužinou…
Příroda je mocná čarodějka a do listů, plodů, semen, hlíz i jader téměř všech keřů, bylin a stromů ukryla nejrůznější chemické látky s mnohdy až překvapivými účinky.…
Detoxikace organismu jako mýtus
Detoxikace organismu, známé také jako očisty, jsou propagovány zejména v období jarních a podzimních měsíců. Jejich cílem je očištění těla od škodlivých látek. Očistné…